Joves PV – Compromís

Aclariments sobre el procés de selecció del nou logotip.

Des de l’organització Joves del País Valencià – Compromís  volem realitzar alguns aclariments al voltant del procés de selecció del nou logotip de l’entitat juvenil:

1-      Des de JovesPV valorem i respectem el treball de les persones que es dediquen al disseny gràfic de forma professional i, evidentment, creiem que la seua feina ha de comptar amb una remuneració digna.

2-      Per este motiu hem contractat en diverses ocasions els serveis professionals de disseny gràfic, com ara en els dissenys de la trobada Ideació, maquetació de material imprès, o en la imatge de la campanya electoral de 2011 ‘Vitamina Compromís’. En estos processos buscàvem el nivell de qualitat que només ens poden oferir els serveis de professionals i vàrem realitzar encàrrecs directes a persones qualificades.

3-      El procés de selecció d’un nou logotip per a l’entitat, tal i com es va fer amb l’anterior logo del BLOC JOVE, no busca un concurs de treballs professionals sinó un procés de selecció participatiu i obert. Som conscients que així renunciem al valor afegit que pot atorgar el disseny professional però hem considerat que la tria d’un logo -com en la tria del nom de l’entitat, o en l’elaboració d’algunes campanyes de comunicació- s’ha de buscar la implicació i la participació de la nostra base, i per això no són exigibles estàndards professionals.

4-      Per tant, el concurs no està adreçat a la recerca de la millor proposta de professionals gràfics sinó a arreplegar les propostes de gent que se senta identificada amb la nostra organització. Per això mateix ni el jurat, ni els requisits, ni, evidentment, la gratificació, estan orientats a un encàrrec professional en l’àmbit del disseny gràfic (en este cas hauríem parlat de premi o remuneració).

5-      Assumim plenament la nostra errada per no haver sabut transmetre la naturalesa del procés participatiu i haver donat peu a interpretar-ho com un intent d’obtindre treball professional mal remunerat. Possiblement a esta interpretació ha ajudat el caràcter obert de la convocatòria (no limitar-lo únicament a la participació de la militància), l’extensió de les bases i la confusió de certa terminologia, com ara referir-nos a un “concurs”, que té unes connotacions molt marcades per als i les professionals i que, segurament, desconeixíem. En este sentit demanem disculpes per no haver deixat més clar el propòsit del procés.

6-      Manifestem que, com hem fet en diverses ocasions, continuarem realitzant encàrrecs professionals per a treballs on valorem la necessitat d’una persona experta en disseny gràfic.

7-       Agraïm les crítiques i els comentaris rebuts ja que considerem que ens permeten tindre ben present el debat sobre la justa remuneració del treball professional i la necessitat de comunicar millor els nostres processos. En este sentit demanarem una reunió amb l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana per tal de transmetre-los els nostres aclariments i explicacions sobre este procés de forma personal.

A València, 8 de setembre de 2014.

Coordinadora Nacional de JovesPV.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d’interès. En continuar amb la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Ir al contenido