Joves amb Compromís Safor-Valldigna se suma a la campanya de recollida de signatures contra la privatització de l’aparcament del nou hospital

Joves amb Compromís Safor-Valldigna se suma a la campanya de recollida de signatures contra la privatització de l’aparcament del nou hospital

Reclamen també alternatives d’ús sociosanitari per al vell edifici. Compromís inicia una campanya de recollida de firmes mitjançant la plataforma digital change.org.

coordinadoraJaC

Des de Joves amb Compromís Safor anunciem el suport a la iniciativa de recollida de signatures, encetada per Compromís, per donar una solució digna a l’hospital Francesc de Borja.

Així doncs, Joves amb Compromís Gandia, a banda de sumar-nos a la recollida de signatures, també proposem unes solucions alternatives que no passarien per la demolició de l’hospital Francesc de Borja.

Considerem que tots els partits governants de l’Ajuntament de Gandia actualment haurien de fer front a la deixadesa i despreocupació mostrada des de la Conselleria de Sanitat respecte a l’hospital de Francesc de Borja. S’hauria d’impedir que un espai sanitari públic que fa un gran paper en l’atenció sanitària de Gandia, i de bona part de les poblacions circumdants, quede com un edifici fantasma a mercé de la pols, de la degradació dels negocis del barri i a espera d’un empresari amb maletí.

Des de Joves amb Compromís Safor, proposem una sèrie de solucions alternatives per mantindre l’hospital com un espai sanitari, com per exemple: un espai on es tracten els pacients amb malalties cròniques, centre de tractament mental, seu de les associacions sanitàries de la comarca i centre social del barri. Per altra banda, també, es podria destinar a la funció d’un hospital universitari, fet que comportaria grans beneficis econòmics, professionals i científics.

Aquestes, però, són només algunes de les repercussions que comporta l’obertura de l‘hospital nou. Com s’ha fet saber des de la direcció del Francesc de Borja a la Junta de Personal, celebrada el 23 d’octubre passat, la Conselleria de Sanitat privatitzarà l’aparcament, d’usuaris i treballadors, del nou hospital comarcal. D’aquesta manera es pretendria sufragar els més de 900.000 euros de sobrecost de l’obra, que l’administració autonòmica es negaria a assumir.

Des de Joves amb Compromís Safor, denunciem aquesta proposta de privatització totalment injusta. Tot ciutadà ja ha pagat amb els seus impostos, i per tant, no es pot consentir que tornem a pagar per uns serveis que ens mereixem públics i gratuïts.

« Estem davant, clarament, d’un altre acte contra la ciutadania, que perjudica la nostra salut, i la nostra economia. La Sanitat pública i gratuïta ja fa temps que sagna: les retallades, el copagament, els tancaments, llistes d’espera indefinides, pacients acumulats a urgències, i un llarg etcètera ; i ara a Gandia volen fer pagar als ciutadans per anar amb cotxe a l’hospital » es manifesta des de Joves amb Compromís Safor.

Cal recordar, que en el seu dia, van anunciar que 1.000 places d’aparcament serien gratuïtes i altres 1.000 de pagament, però reduït.

Advertim al senyor alcalde de Gandia, que no hi ha un pla de mobilitat damunt la taula, i tampoc s’ha mostrat a la ciutadania les connexions amb transport públic des del nou hospital fins a la ciutat.

Tot plegat, expressem la nostra desconformitat amb la gestió de l’hospital Francesc de Borja i amb la privatització de l’aparcament de l’hospital nou comarcal perquè « una altra sanitat pública i gratuïta per als ciutadans és possible, no deixem que ens desagnen més » declara el portaveu de Joves amb Compromís Safor.

D’altra banda, Compromís també ha iniciat una campanya de recollida de signatures, mitjançant, la plataforma digital Change.org, per demanar al Conseller de Sanitat, Manuel LLombart, “la reconversió del vell edifci de l’hospital len un espai per a l’atenció sanitària, en el vessant de centre de salut i d’atenció a malalts crònics. Aquesta solució evitaria una més que possible saturació de l’hospital d’aguts i també donaria resposta, a la Safor, a totes les persones que amb malalties cròniques han de desplaçar-se per a la seua atenció a comarques veïnes”.