Les bases de Joves PV voten a favor de l’obertura proposada per al Congrés del BLOC d’aquest juny

Les bases de Joves PV voten a favor de l’obertura proposada per al Congrés del BLOC d’aquest juny

Joves PV – Compromís ha realitzat durant aquesta setmana un referèndum per tal de marcar un posicionament respecte a l’obertura que pretén el Bloc Nacionalista Valencià en el seu proper congrés.

Les bases de l’organització s’han pronunciat a favor de l’obertura del VIII Congrés del BLOC amb un 86,6% dels vots favorables. D’aquesta manera, Joves PV votarà sí a l’obertura el pròxim dissabte 14 al Consell Nacional del BLOC, màxim òrgan de decisió de la formació política, que serà qui tinga l’última paraula.

La formació juvenil instarà així al BLOC a iniciar un procés semblant al realitzat per Joves PV en 2014. Any en què l’abans anomenat Bloc Jove es va refundar amb la nova denominació de Joves PV – Compromís. Aquesta refundació, en el cas jove, va suposar també la constitució d’un espai de participació orgànica i política obert a tota la joventut de la coalició i també de la ciutadania.

“No és moment de tindre por, el BLOC té ara una oportunitat única d’obrir-se, repensar-se i reformular-se. És el moment de tindre valentia i fer eixe pas”, assenyala Cesc Roig, secretari general de l’organització Joves PV – Compromís.

Roig assegura que “cal adaptar-se als nous temps, com va fer Joves PV fa anys”. “La gent jove som la millor prova que la decisió presa en 2014 ha sigut un model d’èxit, tant per al jovent valencianista d’esquerres com per a Compromís”, explica el secretari general. Joves PV ha participat activament en les darreres campanyes electorals, adreçant-se a la joventut i apel·lant a la seua participació.

El Consell Nacional del BLOC es reunirà dissabte 14 de desembre per debatre l’obertura del VIII Congrés del partit, que se celebrarà a finals de juny de 2020.