7A Dia Mundial de la Salut

7A Dia Mundial de la Salut

Amb la pandèmia del coronavirus hem aprés a valorar el treball que fa la sanitat i tota la gent que hi treballa. Els aplaudim tots els dies a les 20 h. des dels nostres balcons per donar-los les gràcies. Arrisquen la seua vida per salvar la nostra, però ells també necessiten protecció.

Amb la crisi de 2008, la dreta i les retallades desmantellaren la sanitat de totes i tots. I això ha tingut conseqüències. Espanya és de les sanitats més retallades d’Europa des de 2008 i els serveis sanitaris valencians han estat entre 2009 a 2015 a l’últim lloc dels informes de la Federación de Asociaciones para la Defensa de la Sanidad Pública (FADSP). Entre 1999 i 2015, amb el PP al govern, es van privatitzar cinc hospitals: Torrevella, Elx, Dénia, Manises i Alzira. El govern del Botànic ara ha tornat a apostar per la gestió pública dels hospitals i ha augmentat els recursos.

Per què no volem la privatització de la sanitat? Als Estats Units pot costar-te un 20.000 dòlars que t’ingressen per COVID-19. No tot el món pot permetre’s això i en aquest virus estem tots junts. El fet que algú no siga atés per la sanitat ens afecta a tots.

Necessitem una sanitat forta. Això és cuidar-nos col·lectivament, com a societat. Per això, aplaudim ara i actuem en conseqüència en el futur.


https://www.instagram.com/p/B-rJPuXqgOr/
https://www.facebook.com/jovespv/videos/2875047202531793/