Comunicat contra la violència policial

Comunicat contra la violència policial

Vivim uns dies molts grisos. Ahir va tindre lloc la segona jornada de suport a Pablo Hasel, per la llibertat d’expressió i contra la violència policial. Enfront del poble que es manifesta ha eixit a relluir l’estat policial mostrant tota la seua brutalitat amb càrregues desproporcionades.
Han brollat records en carn pròpia de la Primavera Valenciana, després de mostrar-nos imatges de furgons policials davant de l’institut Lluís Vives, de nou. Han tornat les càrregues.


I qui pense que tot això és únicament per l’empresonament de Pablo Hasel està profundament equivocat. Malgrat ser una lluita intergeneracional, la lluita jove és innegable. Vivim el detonant d’una generació que no es reconeix en el sistema actual, que només ha conegut crisis i falses esperances, que no ha pogut decidir en la seua societat, i que lluita pel seu present i pel seu futur. La joventut ens manifestem per això i per defensar tot allò que ja consideràvem conquerit. El nostre deure és estar als carrers, fer front a les injustícies i reclamar la societat que mereixem.


El fortament preocupant seria viure en una societat en què la gent no protestara per les injustícies. És més que evident que s’han comés irregularitats i accions desproporcionades per part de la policia i que cal investigar i depurar. Poc importen una desena de contenidors. El realment inconcebible és que un funcionari públic, que representa l’Estat, que té el monopoli de la violència, faça mal la seua feina i descarregue violència contra la gent que no pensa com ell. I més encara sabent que no hi ha esta contundència les protestes de la dreta i l’extrema dreta, i amb la impunitat que gaudeix el feixisme i les seues manifestacions.


A tot açò se li suma la incompetència de la delegada del govern, Gloria Calero, que és la responsable de dirigir estes accions i que menteix públicament sobre les mateixes. La delegada del govern ha mirat cap a un altre costat i ha dit que no hi ha hagut càrregues policials, sinó sols contenció. La realitat és que la seua policia ha carregat de forma desmesurada i brutal contra persones que es concentraven i manifestaven a la plaça de l’Ajuntament, a la plaça de Sant Agustí i als carrers de València. La delegació del govern i la policia han agredit persones majors, joves, estudiants i treballadores. I la majoria de mitjans de comunicació han comprat el fals relat d’uns disturbis que sols han sigut fruit de la reacció a unes descàrregues desproporcionades i que han fet esclatar la crispació.


Per tot això exigim:

  1. La dimissió immediata de la delegada del govern, Gloria Calero, per la seua negligent actuació al capdavant de la Policia Nacional. No té capacitat per gestionar-la i es troba sota un greu descontrol, que fa que no dega continuar en la seua direcció. La delegada ha de reconéixer que sí que hi va haver una greu violència policial.
  2. El cessament de la delegada Gloria Calero per part del govern d’Espanya si no es produeix la seua dimissió. Si la delegada ha autoritzat les càrregues abusives i injustificades, s’ha de destituir del càrrec. A més, les seues declaracions sobre els fets ocorreguts a València són falses, ja que hi ha hagut una actuació desproporcionada.
  3. La retirada del suport de Compromís al govern d’Espanya. El Ministeri d’Interior ha donat suport a les accions policials dels últims dies i de cap manera es pot tolerar. Font això, instem també al govern d’Espanya a condemnar la violència policial i cessar les agressions, com a responsables últims de les accions i dels cossos de seguretat. A més, cal que s’inicie una investigació per assenyalar i determinar les accions i les ordres que han provocat les càrregues, per tal de depurar d’una vegada per totes les responsabilitats dins dels cossos policials.
  4. El pronunciament del PSPV. Com a socis de Govern no podem tolerar que siguen còmplices de la impunitat policial. Són responsables institucionals en la ciutat i en el País on s’estan produint les càrregues, a més de ser el partit que dirigeix i té el control de la delegació del govern. A més, exigim responsabilitats als seus càrrecs que han fet desafortunades declaracions irradiant aversió contra aquelles que ens manifestem pels drets i les llibertats i que, a més, fórem agredides.