Nova proposta de beques: menys diners per menys persones

Nova proposta de beques: menys diners per menys persones

El ministre Wert torna a posar traves al sistema de prestacions públiques per poder cursar estudis. En l’esborrany del nou decret divideix l’accés a les subvencions entre una quantia fixa reduïda i una altra que dependrà del nombre de crèdits aprovats, de la nota mitjana del i de la sol·licitant, de la nota mitjana del total de persones beneficiàries i del pressupost en beques disponible en el moment. A més, s’eleva el percentatge d’assignatures que ha d’aprovar l’alumnat fins al 100% dels crèdits matriculats.niversitàries, d’haver reduït la dotació d’instituts i universitats sense compensar el deute ja existent amb l’administració i de pujar la quantitat de crèdits que els i les estudiants han d’aprovar fins el 90%, ara tornen a posar més condicionants per poder ser becat i becada. Des del BLOC JOVE jaUna vertadera enganyifa. Després d’haver augmentat desmesuradament les taxes u vam denunciar l’increment constant de barreres d’accés a l’estudi per als i les joves que, a més de patir una expulsió del mercat laboral per culpa de la crisi causada pels bancs i governants còmplices, veien atacat un dret tan bàsic com la possibilitat de formar-se.

No ens enganyem, l’únic objectiu d’estes mesures és crear una societat d’elits, on unes poques persones aconsegueixen tot l’ajut públic i altres es veuen condemnades a buscar-se la vida. Tota persona jove ha de poder iniciar i, molt important, poder finalitzar la formació en aquell àmbit docent que vullga. Amb estes reformes s’expulsa qui no està en el cim del rendiment acadèmic, i açò té unes conseqüències desastroses tant per la qualitat del treball a nivell general com per a la societat sencera. La impossibilitat de compaginar feina i estudis, l’ofegament de les famílies que no poden pagar l’educació als i les seues filles, l’estrés provocat en l’alumnat per la desesperació de no poder seguir cursant la carrera si no aprova el 100% dels crèdits, etc..

Ja n’estem patint les conseqüències, enguany han sigut una gran quantitat de joves del País Valencià que han vist amenaçat el seu manteniment a les universitats o que han hagut de deixar d’estudiar per no poder pagar-s’ho. A la llarga açò provocarà gent menys formada en llocs de treball més precaris. Així mateix, l’educació és la base d’una societat lliure i conscient, i el ministre Wert ha decidit plantar batalla contra este fet, com demostra la reforma amb un major grau d’espanyolisme i de presència catòlica a les nostres escoles.

Menys diners per a menys persones és el que definiria la línea ideològica del Partit Popular (i que també seguia el PSOE). Des del BLOC JOVE, com a organització juvenil que aposta per una educació lliure, igualitària i en valencià, condemnem tant estes mesures com la tònica general dels successius governs que han apostat per la societat d’elits com un element diferenciador a la nostra nació. Seguirem fent presència als carrers, agafant el teixit associatiu de l’educació com a arma, reivindicant que ningú es quede sense poder estudiar.

“L’educació és l’arma més poderosa que pots usar per a canviar el món” – Nelson Mandela