Joves-PV anuncia accions als carrers i les institucions contra les lleis de Mazón i VOX

Joves-PV anuncia accions als carrers i les institucions contra les lleis de Mazón i VOX

Les joventuts de Compromís denuncien l’atac del Govern de PP i VOX al valencià, la memòria democràtica i l’educació.

Joves PV – Compromís ha anunciat accions als carrers i les institucions contra les lleis que es van presentar el passat dijous a les Corts Valencianes per part del govern de Mazón i VOX. En concret, s’han presentat cinc lleis, entre les quals destaquen el control de l’Agència antifrau, la gestió de l’administració d’Àpunt i l’exclusió del valencià a les aules.

En aquest sentit, la diputada a les Corts Valencianes, MJ Calabuig, ha denunciat que “aquestes cinc lleis són un autèntic insult cap al poble valencià i cap a la democràcia. Volen tornar als temps foscos, volen manipular la televisió valenciana i acabar amb tota transparència”.

“La llei de “libertad educativa” lluny està de fer honor al seu nom, fulmina el valencià de les aules impedint per qüestions ideològiques que els xiquets i xiquetes puguen estudiar i expressar-se lliurement en les dues llengües”, ha expressat Calabuig.

Per la seua banda, el secretari general de Joves PV, Joan Guanter, ha manifestat: “Mazón i VOX han decidit atacar l’educació, la llengua, els mitjans de comunicació públics, la memòria democràtica i el nostre territori amb aquestes lleis que acaben de presentar”.

“La joventut valencianista tenim clar que cal acabar amb el Govern de la Generalitat més antivalencià, i des de Joves PV anunciem que a partir de hui  iniciarem  una sèrie d’accions de resposta contra totes estes lleis, tant als carrers com a les institucions”, ha conclòs Guanter.