Joves PV – Compromís proposa duplicar el pressupost de la Generalitat per a polítiques integrals de joventut fins als 338 milions d’euros

Joves PV – Compromís proposa duplicar el pressupost de la Generalitat per a polítiques integrals de joventut fins als 338 milions d’euros

  • La formació juvenil fa públic ‘La Vacuna Necessària’, un Pla d’Acció Jove per a pal·liar els efectes socials de la crisi de la COVID-19 en la joventut.
  • En el document, Joves PV – Compromís també demana un augment de la inversió pública per a contractar més personal professional de la salut mental.

12 d’agost de 2021. Amb motiu del Dia Internacional de la Joventut, que se celebra el 12 d’agost, Joves PV – Compromís ha fet públic ‘La Vacuna Necessària: Pla d’Acció Jove contra la COVID-19’, un document en què exigeix a la Generalitat Valenciana i a l’Estat que impulsen i consoliden certes polítiques destinades a combatre les desigualtats i la precarietat que afecten les persones joves a conseqüència de la crisi social de la COVID-19.

El Pla d’Acció Jove, a més de contindre diverses propostes en matèria de polítiques integrals de joventut, també compta amb un pressupost específic assignat a cada una d’elles per a poder posar-les en marxa. Així, Joves PV – Compromís estima que, perquè totes eixes propostes es pogueren dur a terme, la Generalitat hauria d’augmentar el pressupost destinat a polítiques integrals de joventut en més d’un 190%, passant dels actuals 116,4 milions d’euros a 338 milions.

A més a més, també assenyala la salut mental com un dels principals problemes que afecten hui en dia les persones joves, i aposta per invertir en més personal per a tractar estes malalties en la sanitat pública. Concretament, proposa reduir la ràtio de professionals de la psicologia en la sanitat pública valenciana de l’actual 1 de per cada 20.000 habitants a 2 per cada 10.000, multiplicant per quatre, i passant de 254 a 1.016 professionals.

“Som una generació que ha vist com la política d’habitatge l’Estat espanyol ha sigut un autèntic fracàs, que només coneix la precarietat laboral com a forma de treball, que ha despertat amb el 15M, la primavera valenciana, el 8M, el feminisme i l’emergència climàtica, que es visibilitza i és diversa quant a identitats sexuals o de gènere, i que busca formar-se més enllà de l’educació formal. Tot açò acompanyat d’una pandèmia que ens ha posat a totes i tots al límit, especialment a les persones joves per la desigualtat estructural. Per tant, necessitem altra vacuna, la que pose fi a tota esta precarietat estructural que patim”, assegura Francesc Roig, secretari general de Joves PV – Compromís.

“Este Pla d’Acció Jove és una proposta per a sumar, per a seguir construint un present i un futur millor per a les persones joves. És necessari deixar-se d’anuncis que no arriben mai, com el Pla Ariadna de la Presidència de la Generalitat, i posar les mans a la feina en les coses que realment necessitem les persones joves, com tindre una feina digna, un lloc el qual poder anomenar llar o poder acudir a una professional de la sanitat pública quan la nostra salut mental es veja perjudicada, independentment dels seus recursos econòmics”, afirma Roig.

Joves PV aposta al seu document per un Pacte per la joventut i amb la joventut, amb el compromís de tota la societat, per tal d’implementar les mesures proposades des de l’àmbit polític, econòmic i social, anàleg als pactes polítics que actualment hi ha en matèria de sistema de pensions, de lluita contra la violència de gènere i masclista o de promoció i protecció a la infància.