Joves PV Safor-Valldigna fan entrega del seu Premi Abril d’acció cívica valencianistaa La Maria

Joves PV Safor-Valldigna fan entrega del seu Premi Abril d’acció cívica valencianistaa La Maria

El passat divendres, 19 d’abril es van celebrar a Simat de la Valldigna els XXII Premis Abril de Més – Compromís de la Safor-Valldigna, els XIV per a les seues joventuts, Joves PV.

En aquests, l’organització jove va fer entrega del premi a Maria Bertomeu, més coneguda com La Maria, cantant valenciana i ferma defensora de la llengua i la cultura.

Damià Todolí, secretari comarcal de Joves PV, exposava que: “En un moment com el que estem passant en què la nostra llengua està sofrint una censura per part del govern del nostre país, calen persones com Maria, una dona jove i valenta que posa la nostra llengua i la nostra cultura en valor a través de la música, i les porta, on faça falta”.

Malauradament, la jove artista no va poder estar en la gala per qüestions d’agenda, no obstant això, ha fet saber que: “em sent molt afortunada de rebre aquest premi i en el moment en què m’ho varen fer saber em va fer molta il·lusió. Em fa feliç sentir el vostre suport cap al projecte”, acabant amb paraules d’agraïment.

A més, Joves PV confirmava que ja s’han posat a treballar en els següents Premis Abril, ja que, afirmen, se’ls han quedat en el calaix moltes altres propostes que els agradaria guardonar, senyal que a la comarca estan carregades de persones i entitats que lluiten cada dia per la llengua, la cultura, la solidaritat i el territori.

Llarga vida als Premis Abril.